• Suomi
  • Suomenruotsi
  • Svenska
  • English
  • Русский
 • Mitä haittaa kiinteistölle ja sen asukkaille voi koitua jos jätevesijärjestelmä ei toimi oikein?

  Tiesitkö, että heikko kuntoisesta tai huonosti toimivasta jätevesijärjestelmästä voi olla merkittävää haittaa kiinteistöllesi ja siinä asuville?

  Hyvin toimivalla jätevesijärjestelmällä on eniten merkitystä kiinteistön asukkaille ja heidän välittömälle lähiympäristölle. Perinteinen, vanha asumisjätevesien käsittelytapa viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla on ollut saostaa jätevedestä kiintoaineet kahteen betonikaivoon (sakokaivot) ja siitä jätevesi on johdettu suoraan puhdistamattomana lähiojaan tai joissakin tapauksissa imeytykseen.

  Usein näissä kiinteistöissä joissa on käytössä ”sakokaivot” jätevesien puhdistamiseen havaitaan haju- ja hygienia haittoja  lähiympäristössä ja vaarana voi joissakin tapauksissa olla myös vesien joutuminen kosketuksiin kaivoveden kanssa, jolloin se on vaaraksi kiinteistön asukkaille.

  Mikäli kiinteistö sijaitsee vesistön rannalla, niin usein puhdistamaton jätevesi kulkeutuu lähirantaan ja likaa sekä rehevöittää vesistöä. Huono hygienia pihapiirissä ja lähiympäristössä lisääntyy. Vanhentuessaan betonikaivon saumat ja rakenteet alkavat vuotamaan. Näin on todettu useimmissa tapauksissa ja kiinteistön omistajan on usein vaikea asiaa havaita, kun vesi tulee ja vesi menee.

  Puutteellinen asumisjätevesien käsittely voi olla vaaraksi kiinteistön asukkaille ja lähiympäristölle

  Puutteellinen asumisjätevesien käsittely voi olla vaaraksi kiinteistön asukkaille ja lähiympäristölle

  Vesi vain häviää jonnekin. Kaivoihin johdettu asumisjätevesi pääsee vuotamaan kaivoja ympäröivään maaperään ja voi olla vaaraksi vesikaivon puhtaudelle.

  Lue lisää aiheesta Jätevesioppaastamme, jonka voitte maksutta tilata tästä: http://www.avalonnordic.com/yhteys/tilaan-jatevesioppaan/