Tilaa maksuton asiantuntijakäynti 050 400 1797

Kokemuksia jätevesijärjestelmistä

Arto Rinne: “Nyt jätevesijärjestelmä pelaa, ei tarvitse kuin nauttia olostaan sisällä”

Haaparannassa asuva pariskunta, Pirkko Holappa ja Arto Rinne, sai kunnalta tiedon, että jätevesijärjestelmä on uusittava. Pariskunta katseli vaihtoehtoja uuden järjestelmän toimittajalle niin Suomesta kuin Ruotsistakin, mutta Avalon Nordic vakuutti henkilökohtaisuudellaan ja ammattitaidollaan.

– Sieltä tuli kaveri käymään täällä ja kävimme pihalla katsomassa paikan. Mittasimme ja keskustelimme. Muilta firmoilta ei käynyt kukaan, Arto muistelee Avalon Nordicin toimintaa.

Toinen merkittävä ja haastetta aiheuttava tekijä oli se, että pariskunnan jätevesijärjestelmä kulkee hyvin syvällä maan alla. Avalon Nordic oli ainoa, jolta löytyi syvällä toimiva järjestelmä.

– Pikkuhiljaa Avalon Nordic valikoitui ykköseksi, Arto toteaa tyytyväisenä.

“Ei voi moittia millään tapaa”

Palvelun laadusta kysyttäessä pariskunta hymyilee ja nyökyttelee samaan tahtiin.

– Niitähän ei kerinnyt pihalla nähdä, kun kaverit tulivat kaivinkoneiden kanssa tähän ja ne olivat äkkiä maan alla. Mitä kerkesin katsoa, laatu oli tosi hyvä. Ei voi moittia millään tapaa, Arto kertoo.

– Avalon Nordicin palvelu kokonaisuudessaan oli niin helppoa. Se oli niin nätti kokonaisvaltainen paketti, kaikki toimi hienosti, Arto kehuu.

Uusi järjestelmä on huoleton

Varsinkin talvi oli pariskunnan mukaan hankalaa aikaa vanhan jätevesijärjestelmän kanssa. Sitä piti puhdistaa lumihangessa rämpien ja pitää silmällä, ettei se tukkeutunut. Avalon Nordicin järjestelmän myötä se muuttui.

– Nyt järjestelmä on tuolla ja pelaa, ei tarvitse kuin nauttia olostaan täällä sisällä. Ei ole enää huolia, ei tarvitse käydä katsomassa. Se toimii tuolla itsenäisesti, automatique, Arto naurahtaa.

 


Teuvo Vilen: “Puhdistamo on nyt uuden jätevesilain mukainen”

Jätevesilain uudistuksen vuoksi Teuvo Vilen hankki Avalon Nordicilta panospuhdistamon järven rannalla sijaitsevaan taloonsa. Ostopäätöksen tekeminen oli Vilenille helppoa, sillä Avalon Nordic huolehtii kaikesta – lupahakemuksista aina asennukseen saakka.

Teuvo Vilen asuu vaimonsa kanssa Valkeakoskella, Vanajaveden rannalla. Upeaa rantatonttia vahtii ystävällinen Mimmi-koira. Vuonna 2019 uudistuva jätevesilaki sai Vilenin hankkimaan AVALON 5 -panospuhdistamon Avalon Nordicilta syksyllä 2018.

  • Menin kaupungille ja kysyin tästä järjestelmästä. He suosittelivat, että netistä löytyy firmoja. Soittelin muutamiin ja sitten soitin Avalon Nordicille. Myyjä tuli käymään ja siitä homma lähti eteenpäin, Vilen muistelee.
  • Myyjän käynnin jälkeen jäi pari kuukautta miettimisaikaa. Loppujen lopuksi päätös oli helppo tehdä, koska sain hyvän selvityksen kaikkiin asioihin, Vilen jatkaa.

Helppoa ja mutkatonta

Sopimus tehtiin avaimet käteen -periaatteella. Avalon Nordic hoiti lupahakemukset, asennuksen ja laitteen toimintakuntoon.

  • Olin paikalla, kun puhdistamoa asennettiin. Hommat hoituivat mutkattomasti. Minun ei tarvinnut itse puuttua asioihin ollenkaan, Vilen kehuu.
  • Käyttökokemusta meillä on vasta kuukauden verran, mutta puhdistamo on toiminut niin kuin pitääkin. Mitään ongelmia ei ole ollut, Vilen kertoo.

“Olen tyytyväinen, että tein tämän ratkaisun”

Hyödyksi uudesta järjestelmästä Vilen mainitsee sen, että tyhjennyskertoja tulee vähemmän, kuin edellisessä järjestelmässä.

    • Tämä puhdistamo on nyt myös uuden lain mukainen, Vilen pohtii.
    • Kaikki lupaukset pidettiin. Olen tyytyväinen, että tein tämän ratkaisun, Vilen summaa.


Nils-Göran Andersson AVALON 5 -panospuhdistamosta: “Olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuumme”

Anderssonin perheellä Lemlandissa Ahvenanmaalla on ollut käytössään AVALON 5 -panospuhdistamo vuodesta 2015. ”Voimme todellakin suositella AVALON-puhdistamoa kaikille, jotka miettivät jätevesijärjestelmänsä uusimista” Nils-Göran Andersson kertoo.

”Talomme on rakennettu 1989, ja meillä oli käytössämme 5000 litran umpisäiliö. Umpisäiliö rikkoontui, minkä vuoksi ryhdyimme pohtimaan uutta ratkaisua jätevesien käsittelylle. Tutustuimme erilaisiin vaihtoehtoihin ja vertailimme niitä toisiinsa. Lopulta päädyimme AVALON 5 -puhdistamoon, sillä se oli sopivin meille. Olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuumme. Meillä on myös vuosihuoltosopimus, joka tuo turvallisuutta omistamiseen.”


Pertti Kunranta: AVALON 5 -panospuhdistamo toimii vaivattomasti ja varmasti

Pertti Kunranta asuu 1950-luvun puutalossa Sorsasalossa, aivan Kuopion kyljessä. Muuttuneiden ympäristömääräysten vuoksi talon jätevesijärjestelmä oli uusittava. Vanhojen kaivojen tilalle asennettiin Avalon Nordicin AVALON 5 -panospuhdistamo, joka on toiminut moitteettomasti.

Pertti on asunut vuonna 1953 valmistuneessa talossa yhteensä 66 vuotta. Talo sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla.
Meillä oli aiemmin vanha jätevesijärjestelmä, johon kuului kolme kaivoa. Järveltä ei ollut kaivolle kuin 20 metriä, joten uusimpien ympäristömääräysten mukaan jätevesijärjestelmä oli vaihdettava nykyaikaisempaan, Pertti muistelee.

Asennus valmistui päivässä

Pihalle päädyttiin asentamaan Avalon Nordicin AVALON 5 -panospuhdistamo. Laiteasennukseen kuului vanhojen kaivojen pois kaivaminen ja uuden puhdistamon asennus. Avalon Nordic hoiti kaikki tarvittavat lupa-asiat Pertin puolesta.
– Pojat tulivat aamulla asentamaan kahdeksan kieppeillä. Iltasella homma oli tehty, Pertti kertoo.

Helppohoitoinen järjestelmä vaatii vähän

Puhdistamo on nyt ollut toiminnassa noin vuoden. Koko sen ajan toiminta on ollut häiriötöntä.
– Tämä on helppohoitoinen. Mitään ei oikeastaan tarvitse tehdä itse, paitsi lisätä saostusainetta. Tyhjennys tehdään kerran vuoteen, Pertti summaa.
– Kokemukseni ovat tähän mennessä olleet positiivisia. Mielestäni tämä on asiallinen paketti, Pertti kiteyttää.


Juha Lapinkangas: “Avalonin palvelu on osaavaa ja mutkatonta”

”Rakensimme talomme vuonna 2010 ja valitsimme AVALON 5 panospuhdistamon jätevesiratkaisuksi nelihenkiselle perheellemme. Se on kyllä osoittautunut huolettomaksi  ja helpoksi vaihtoehdoksi” Juha Lapinkangas aloittaa.

”Avalonin huolto pelaa juuri niin kuin pitääkin. Meidän perheelle on tärkeä tietää, että tutut ja asiansa osaavat ihmiset ovat toisessa päässä hoitamassa asioita ja voimme luottaa siihen että kaikki sujuu mahdollisimman mutkattomasti. Myös lisäkemikaalien tilaus sujuu näppärästi joko internetissä tai soittamalla.”


Sinikka & Veikko Lindlöf, Viitasaari: “Olemme erittäin tyytyväisiä”

”Hankimme AVALON Panospuhdistamon kun totesimme että meidän -84 vuonna rakennetun talon jätevesijärjestelmä oli tullut tiensä päähän. Sakokaivot eivät enää olleet tiiviitä, piha pehmeni ja siitä oli hajuhaittoja. Tuossa on järvi ihan lähellä joten senkin sijainti vaikutti siihen että päätimme toteuttaa jätevesiremontin” Sinikka Lindlöf kertoo kun kysymme mistä tarve uusia jätevesijärjestelmä lähti käyntiin.

”Edustaja tuli paikalle ja esitteli mahdollisuudet ja päädyttiinkin AVALON pienpuhdistamoon. Meillä on sellainen piha että imeytyskenttää ei olisi voinut tähän toteuttaa ja halusimme tehokkaan ratkaisun kun tuo järvikin on tuossa naapurissa. Aluksi suunnittelimme että olisimme asentaneet pienpuhdistamon itse mutta päädyimme loppujen lopuksi ihan Avaimet käteen-ratkaisuun. Meille olikin yllätys kuinka vaivattomasti kaikki meni ja että kaikki hoidettiin puolestamme, meille ei ollut muuta vaivaa kuin se ensimmäinen puhelinsoitto. Asennuskin sujui mallikkaasti, asentajille siitä erityiskiitos, mukavia poikia.

Laite on ollut nyt käytössä muutama vuosi ja kun näkee mitä tuloksia tuo saa aikaan niin täytyy kyllä todeta että se puhdistaa uskomattoman hyvin. Olemme erittäin tyytyväisiä.”


Tuovi Määttä, Pudasjärvi: “Voin kyllä suositella Avalonia, asiointi on ollut hyvää ja huoletonta”

Pudasjärvellä joenrannalla sijaitsevaan kiinteistöön asennettiin AVALON 5 panospuhdistamo vuonna 2014.

”Lähdin toteuttamaan jätevesiremonttia kun tässä joen rannalla asutaan, herkkää aluetta kun on. Ajattelin että on hyvä olla ajoissa matkassa asian kanssa. Vanha järjestelmäkin oli joka talvinen murhe kun vanhat viemärit jäätyivät, nyt senkään puolen kanssa ei ole ollut ongelmia. Uusi ratkaisu on huolettomampi kaikin puolin.

Päädyin Avaloniin kun asia oli ajankohtainen ja edustaja tuli tänne kartoittamaan vaihtoehdot. Vaihtoehtona olisi ollut maaimeyttämö mutta sitä en halunnut tänne aiempien kokemusteni takia, joten päädyin AVALON 5 panospuhdistamoon. Asennus sujui mallikkaasti, pojat tekivät hyvän työn. Kotitalousvähennystäkin sain työn osuudesta mikä tietysti oli hyvä asia. Voin kyllä suositella Avalonia, asiointi on ollut hyvää ja huoletonta. Hyvin myös laite on pelannut, kaikki toimii niin kuin pitääkin.”


Padan perhe, Karkkimala

Padan perheellä AVALON 5 panospuhdistamo on puhdistanut jätevedet jo 10 vuoden ajan ja se on osoittautunut varmatoimiseksi laitteeksi.

”AVALON valittiin meidän jätevesijärjestelmä – ratkaisuksi koska tuote soveltui parhaiten kiinteistöömme. Talon kellarikerroksen myötä asennuskohde luokiteltiin haastavaksi mutta joustavuutensa vuoksi AVALON panospuhdistamo soveltui meille erittäin hyvin ja on osoittautunut luotettavaksi valinnaksi”


Anne Mannai, Tervajoki: ”Puhdistamo meillä on nyt ollut käytössä 9 vuotta ja olen tyytyväinen”

Anne Mannai Tervajoelta hankki AVALON 5-panospuhdistamon vuonna 2010. ”Puhdistamo meillä on nyt ollut käytössä 9 vuotta ja olen tyytyväinen” Mannai aloittaa kertoessaan Avaimet käteen-toimituksesta.

”Kaikki sujui hienosti ja Avaimet käteen-toimitus oli erittäin vaivaton tapa hankkia uusi jätevesijärjestelmä näin ostajan näkökulmasta kun kaikki hoidettiin puolestani. Asennuskin sujui mallikkaasti. AVALON 5 asennettiin vanhan sakokaivon tilalle ja samalla hajuhaitat poistuivat pihapiiristä. Joustava rahoitus myös mahdollisti hankinnan aikaistamisen usealla vuodella.”


Eero & Marja-Terttu Haapamäki, Lempäälä:  ”Olemme enemmän kuin tyytyväisiä”

Kun lapset muuttivat kotoa maailmalle ja tilaa ei tarvittu enää niin paljon, alkoivat Haapamäet muuttaa kesämökkiä ympärivuotiseen asumiseen soveltuvaksi.  Myös uutta ratkaisua jätevesien käsittelyyn täytyi miettiä, koska kunnallistekniikkaa ei ollut tulossa  ja  rantatontti kaikkine haasteineen asetti korkeat vaatimukset valittavalle jätevesijärjestelmälle.  Haapamäet päätyivät AVALON 5 – panospuhdistamoon, jonka he hankkivat vuonna 2009, kymmenen vuotta sitten.

”Täytyy kyllä sanoa, että jos joku asia on ollut hyvä hankinta ja huoleton niin tämä se on. Vaimon kanssa on naurettu että jos mikään muu ei pelaa niin ainakin AVALON pelaa” Eero Haapamäki aloittaa.

”Täytyy kyllä sanoa, että nyt jälkeenpäin ajateltuna ollaan vieläkin erittäin tyytyväisiä ratkaisuumme ja olemme niin mielissämme, että valinta osui oikeaan. Osaava myyjä tuli paikalle ja hänen kanssaan sitten kävimme tätä hanketta läpi. Kriittisesti arvioitiin eri vaihtoehtoja ja päädyimme AVALON:iin. Kaikki meni asennusta myöten juuri niin kuin oli sovittu. Tonttimme on vaativa, mutta AVALON panospuhdistamo soveltui siihen hyvin, koska sen erillinen pumppukaivo mahdollisti joustavan asennuksen.”

AVALON on ollut toiminnassa kymmenen vuotta.  ”Olemme enemmän kuin tyytyväisiä”.


Matti Kolppanen, Kälviä: ”Kaikki toimii hienosti, en voi muuta kuin kehua”

Matti Kolppasella Kälviällä AVALON 5 panospuhdistamo on ollut toiminnassa vuodesta 2007.

”Kaikki toimii hienosti, en voi muuta kuin kehua. Vuosihuolto luo varmuutta käytölle ja on asiantuntevat kaverit huollossa. Tietysti myös oma vastuu valvonnasta on tärkeää, pitää myös itse muistaa tarkistaa puhdistamon toiminta.

Aloin aikoinaan suunnittelemaan järjestelmän päivitystä kun nämä jäteveden käsittely-asiat tulivat ajankohtaiseksi. Ajattelin että parempi olla ajoissa matkassa asian kanssa. AVALON sitten valittiin ratkaisuksi ja Avaimet Käteen-toimituksena. Asennus meni hienosti. Minun ei tarvinnut itse huolehtia vanhan kaivon purkamisesta vaan tämä myös tehtiin asennuksen yhteydessä ja muodostunutta monttua hyödynnettiin uuden puhdistamon sijoituksessa. Itse asiassa pihapiiri tulikin komeamman näköiseksi AVALON panospuhdistamon myötä.”


Risto ja Ritva Mäntylä, Valkeakoski: “Avaimet Käteen-toimitus oli huoleton tapa hankkia AVALON 5-panospuhdistamo”

Avaimet Käteen-toimitus oli Mäntylän perheelle huoleton tapa hankkia AVALON 5-panospuhdistamo vuonna 2009.

”Aloimme suunnittelemaan uutta järjestelmää vuonna 2008. Talomme sijaitsee virtaavan ojan rannassa joten tunnemme myös vastuuta lähialueen ympäristöstä koska asuinpaikkamme on mielestämme vähän haavoittuvainen päästöjä ajatellen. AVALON sitten soveltui hyvin meidän tarpeeseen.

Asiantuntija tuli paikan päälle ja siitä se sitten lähti. Avaimet käteen-toimituksen otimme lopulta vaikka mietimme myös muita vaihtoehtoja. Mutta asentajat osasivat hommansa ja toimitus oli meille hyvin huoleton. Pystyimme myös hyödyntämään kotitalousvähennystä.

Huolto pelaa hienosti, otimme vuosihuoltosopimuksen jonka myötä laitteen vuosittainen ylläpito huolehditaan Avalonin puolelta. Tuntuu turvalliselta kun sama huoltomies käy, joku joka jo ennestään tietää meidän kohteen.”


Tapani Selin, Pori: “Uusi jätevesijärjestelmä on lisännyt ympäristön viihtyisyyttä merkittävästi”

Tapani Selinin AVALON 5 panospuhdistamo asennettiin 10 vuotta sitten ja hän on erittäin tyytyväinen valintaansa.  Ratkaisu on lisännyt ympäristön viihtyisyyttä merkittävästi.

”Puhdistustulokset puhuivat puolestaan valintaa tehdessäni. Purkuvesi on erittäin kirkasta eikä hajuhaittoja ole enää lainkaan. Vanha kolmen kaivon jätevesijärjestelmä myös rehevöitti lähiojaa, AVALON panospuhdistamon myötä tämäkin on vähentynyt tuntuvasti.

Järjestelmän uusimisen alkuvaiheessa olin ensin päätynyt imetyskenttä-ratkaisuun, mutta pohjaveden takia suunnitelma tyrmättiin kaupungin puolelta.  Tutustuin AVALON:iin asennusesittelyssä ja sovittiin, että myyjä tulee kartoituskäynnille. Niinhän se myyjä sitten tuli, katsottiin kaikki läpi ja tehtiin alustavat suunnitelmat.  Näiden perusteella pystyin turvallisin mielin tekemään päätöksen heti.  Asennus sitten sujuikin hienosti, ei tarvinnut itse huolehtia mistään kun oli asiantuntijat tekemässä. Vuosihuoltokin on kätevä palvelu, kun voi luottaa siihen, että joku joka tietää mitä tekee,  huoltaa puhdistamon kerran vuodessa.”


Auvo Tauru, Vähikkälä: ”AVALON on nyt ollut toiminnassa moitteettomasti 11 vuotta ja olen ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun.

Auvo Tauru Vähikkälästä hankki AVALON 5 panospuhdistamon vuonna 2008 tutkittuaan uutta ratkaisua jätevesien käsittelyyn.

Laite on nyt ollut toiminnassa moitteettomasti 11 vuotta ja olen ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun.  Avaimet käteen-toimitus sopi minulle kun kaikki hoidettiin puolestani; luvat, toimitukset ja asennus, joten ei tarvinnut itse puuttua mihinkään. Myös Avalon-huolto pelaa kuten pitää, huolto on asiantuntevaa ja huoltomies mukava.

Vanha ratkaisu betonikaivoilla ja salaojakaivolla vaati päivitystä. Koska meillä on oma kaivo tässä lähellä jätevesien maaperäkäsittely ei meille soveltunut. Meillä on myös järvi tässä lähellä missä itsekin kalastan,  joten myös ekologiset vaikutukset otettiin huomioon ja totesimme että AVALON panospuhdistamo oli meille paras ratkaisu.


Esa ja Helena Hauru, Kempele: ”Valitsemalla AVALON:in saimme toimivan ratkaisun ja pihapiirin viihtyvyys parani merkittävästi”

Esa ja Helena Hauru Kempeleestä hankkivat AVALON 5 puhdistamon vuonna 2008.  Aiempi ratkaisu umpisäiliöineen ja imeytyskenttä -ratkaisulla oli tullut tiensä päähän ja korvattiin AVALON panospuhdistamolla.

”Valitsemalla AVALON panospuhdistamon saimme toimivan ratkaisun. Pihapiirin viihtyvyys parani merkittävästi kun asennuksen myötä saimme avo-ojan umpeen ja hajuhaitatkin hävisi.

Olimme etukäteen tutkineet panospuhdistamoa ja kävimme messuilla tutustumassa ratkaisuun, samalla sovittiin kartoituskäynnistä. Myyjä tuli paikalle ja laittoi suunnitelmat vireille jotka laitettiin toteutukseenkin heti.  Rahoituksella pystyimme aikaistamaan investointia ja tekemään päätöksen heti.  Käyttö on ollut vaivatonta ja tuttu huoltomies käy aina suorittamassa vuosihuollot. Olemme tyytyväisiä valintaamme.”


Elvi Pasanen, Tyrnävä: ”Erittäin hyvä palvelu ja kaikki tehtiin kuten sovittiin”

Elvi Pasanen Tyrnävältä hankki AVALON 5 puhdistamon v. 2010. Betoniset vanhat sakokaivot vaihtuivat AVALON panospuhdistamoon ja niin hävisivät myös pihapiiriä aika ajoin vaivanneet hajuhaitat.

”Erittäin hyvä palvelu ja kaikki tehtiin kuten sovittiin. Päivän homma oli asennus ja tuli siistiä jälkeä. Talonväelle ei aiheutunut mitään harmia. Omistajalle puhdistamo on ollut helppo. Kemikaalit on lisätty ja pari kertaa on huoltomies käynyt huollon tekemässä. Avaimet Käteen toimitus oli kätevä; ei tarvinnut lähteä virastoon hyppäämään kun luvatkin hoidettiin ja myyntimies osasi asiansa hyvin. Oli niin helppoa, kun hän tuli paikanpäälle ja hetken aikaa mittanauhan kanssa kuljeskeli ja piirusteli. Sen jälkeen tehtiin oikeat suunnitelmat. Täydellinen paketti on helpoin ottaa.”