Erfarenheter

Arto Rinne: “Nu har vi ett fungerande avloppssystem”

Pirkko Holappa och Arto Rinne bor i Haparanda. De fick en uppmaning från kommunen om att förnya avloppssystemet. Paret bekantade sig med leverantörer och produkter från såväl Sverige som Finland men Avalon Nordic övertygade dem med sin personliga betjäning och sakkunnighet.

– Därifrån kom en kille till oss och vi granskade det dåvarande systemet och vår fastighet. Vi mätte och diskuterade. Från andra företag kom inte ens någon hit på plats, beskriver Arto.

En annan faktor som måste beaktas var att fastighetens avlopp ligger väldigt djupt, och Avalon Nordic var det enda företaget som direkt hade en lösning på detta.

– Så småningom kvalade Avalon Nordic sig till en klar etta, konstaterar Arto nöjt.

“Jag har bara gott att säga”

När man frågar paret om Avalons tjänstekvalitet så nickar de nöjt och ler.

– Man hann knappt se installationstemet innan de redan var igång med installationsarbetet och det vi såg av arbetet var vi mycket nöjda mig, tjänsten höll hög kvalitet. Vi har inget ont att säga om det, bara gott, berättar Arto.

– Avalon Nordics tjänst som helhet var så enkelt. Ett helhetespaket och allt fungerade fint, berömmer Arto.

Det nya systemet är bekymmersfritt

Särskilt vintertid hade paret svårigheter med sitt gamla avlopp. Man var tvungen att plumsa i snön för att kunna rensa det och hela tiden kontrollera att det inte stockade. Det behöver vi inte längre med det nya systemet.

– Nu har vi ett minireningsverk som är där och fungerar, man får koppla av inomhus. Man behöver inte fundera på det och kontrollera att det fungerar. Det fungerar automatique, berättar Arto.

 


Teuvo Vilen: “Puhdistamo on nyt uuden jätevesilain mukainen”

Jätevesilain uudistuksen vuoksi Teuvo Vilen hankki Avalon Nordicilta panospuhdistamon järven rannalla sijaitsevaan taloonsa. Ostopäätöksen tekeminen oli Vilenille helppoa, sillä Avalon Nordic huolehtii kaikesta – lupahakemuksista aina asennukseen saakka.

Teuvo Vilen asuu vaimonsa kanssa Valkeakoskella, Vanajaveden rannalla. Upeaa rantatonttia vahtii ystävällinen Mimmi-koira. Vuonna 2019 uudistuva jätevesilaki sai Vilenin hankkimaan Ecolator 5 -panospuhdistamon Avalon Nordicilta syksyllä 2018.

  • Menin kaupungille ja kysyin tästä järjestelmästä. He suosittelivat, että netistä löytyy firmoja. Soittelin muutamiin ja sitten soitin Avalon Nordicille. Myyjä tuli käymään ja siitä homma lähti eteenpäin, Vilen muistelee.
  • Myyjän käynnin jälkeen jäi pari kuukautta miettimisaikaa. Loppujen lopuksi päätös oli helppo tehdä, koska sain hyvän selvityksen kaikkiin asioihin, Vilen jatkaa.

Helppoa ja mutkatonta

Sopimus tehtiin avaimet käteen -periaatteella. Avalon Nordic hoiti lupahakemukset, asennuksen ja laitteen toimintakuntoon.

  • Olin paikalla, kun puhdistamoa asennettiin. Hommat hoituivat mutkattomasti. Minun ei tarvinnut itse puuttua asioihin ollenkaan, Vilen kehuu.
  • Käyttökokemusta meillä on vasta kuukauden verran, mutta puhdistamo on toiminut niin kuin pitääkin. Mitään ongelmia ei ole ollut, Vilen kertoo.

“Olen tyytyväinen, että tein tämän ratkaisun”

Hyödyksi uudesta järjestelmästä Vilen mainitsee sen, että tyhjennyskertoja tulee vähemmän, kuin edellisessä järjestelmässä.

    • Tämä puhdistamo on nyt myös uuden lain mukainen, Vilen pohtii.
    • Kaikki lupaukset pidettiin. Olen tyytyväinen, että tein tämän ratkaisun, Vilen summaa.


Nils-Göran Andersson om Ecolator 5 -minireningsverket: “Vi är väldigt nöjda med vårt beslut”

Hos familjen Andersson i Lemland, Åland, har ECOLATOR 5 minireningsverket nu varit i bruk sedan 2015. ”Vi kan verkligen rekommendera ett ECOLATOR  reningsverk till andra som funderar på att förnya sitt avloppssystem” berättar Nils-Göran Andersson.

”Vårt hus är byggt 1989 och vi hade ett slutet system med en 5000 liters sluten tank. Den slutna tanken gick det hål på varpå vi var tvungna att börja fundera  på en ny lösning för hantering av vårt avloppsvatten. Vi bekantade oss med olika alternativ och jämförde de olika lösningarna. Vi kom till slut fram att ECOLATOR 5 var lämpligast åt oss. Vi är nog väldigt nöjda med vårt beslut. Vi har också ett underhållsavtal som ger en trygghet till ägandet.”


Juha Lapinkangas: “Avalonin palvelu on osaavaa ja mutkatonta”

”Rakensimme talomme vuonna 2010 ja valitsimme Ecolator 5 jätevesiratkaisuksi nelihenkiselle perheellemme. Se on kyllä osoittautunut huolettomaksi  ja helpoksi vaihtoehdoksi” Juha Lapinkangas aloittaa.

”Avalonin huolto pelaa juuri niin kuin pitääkin. Meidän perheelle on tärkeä tietää, että tutut ja asiansa osaavat ihmiset ovat toisessa päässä hoitamassa asioita ja voimme luottaa siihen että kaikki sujuu mahdollisimman mutkattomasti. Myös lisäkemikaalien tilaus sujuu näppärästi joko internetissä tai soittamalla.”


Sinikka & Veikko Lindlöf, Viitasaari: “Olemme erittäin tyytyväisiä”

”Hankimme Ecolator Pienpuhdistamon kun totesimme että meidän -84 vuonna rakennetun talon jätevesijärjestelmä oli tullut tiensä päähän. Sakokaivot eivät enää olleet tiiviitä, piha pehmeni ja siitä oli hajuhaittoja. Tuossa on järvi ihan lähellä joten senkin sijainti vaikutti siihen että päätimme toteuttaa jätevesiremontin” Sinikka Lindlöf kertoo kun kysymme mistä tarve uusia jätevesijärjestelmä lähti käyntiin.

”Edustaja tuli paikalle ja esitteli mahdollisuudet ja päädyttiinkin Ecolator pienpuhdistamoon. Meillä on sellainen piha että imeytyskenttää ei olisi voinut tähän toteuttaa ja halusimme tehokkaan ratkaisun kun tuo järvikin on tuossa naapurissa. Aluksi suunnittelimme että olisimme asentaneet pienpuhdistamon itse mutta päädyimme loppujen lopuksi ihan Avaimet käteen-ratkaisuun. Meille olikin yllätys kuinka vaivattomasti kaikki meni ja että kaikki hoidettiin puolestamme, meille ei ollut muuta vaivaa kuin se ensimmäinen puhelinsoitto. Asennuskin sujui mallikkaasti, asentajille siitä erityiskiitos, mukavia poikia.

Laite on ollut nyt käytössä muutama vuosi ja kun näkee mitä tuloksia tuo saa aikaan niin täytyy kyllä todeta että se puhdistaa uskomattoman hyvin. Olemme erittäin tyytyväisiä.”


Tuovi Määttä, Pudasjärvi: “Voin kyllä suositella Avalonia, asiointi on ollut hyvää ja huoletonta”

Pudasjärvellä joenrannalla sijaitsevaan kiinteistöön asennettiin Ecolator 5 pienpuhdistamo vuonna 2014.

”Lähdin toteuttamaan jätevesiremonttia kun tässä joen rannalla asutaan, herkkää aluetta kun on. Ajattelin että on hyvä olla ajoissa matkassa asian kanssa. Vanha järjestelmäkin oli joka talvinen murhe kun vanhat viemärit jäätyivät, nyt senkään puolen kanssa ei ole ollut ongelmia. Uusi ratkaisu on huolettomampi kaikin puolin.

Päädyin Avaloniin kun asia oli ajankohtainen ja edustaja tuli tänne kartoittamaan vaihtoehdot. Vaihtoehtona olisi ollut maaimeyttämö mutta sitä en halunnut tänne aiempien kokemusteni takia, joten päädyin Ecolator 5 pienpuhdistamoon. Asennus sujui mallikkaasti, pojat tekivät hyvän työn. Kotitalousvähennystäkin sain työn osuudesta mikä tietysti oli hyvä asia. Voin kyllä suositella Avalonia, asiointi on ollut hyvää ja huoletonta. Hyvin myös laite on pelannut, kaikki toimii niin kuin pitääkin.”


Padan perhe, Karkkimala

Padan perheellä Ecolator 5 panospuhdistamo on puhdistanut jätevedet jo 10 vuoden ajan ja se on osoittautunut varmatoimiseksi laitteeksi.

”Ecolator valittiin meidän jätevesijärjestelmä – ratkaisuksi koska tuote soveltui parhaiten kiinteistöömme. Talon kellarikerroksen myötä asennuskohde luokiteltiin haastavaksi mutta joustavuutensa vuoksi Ecolator soveltui meille erittäin hyvin ja on osoittautunut luotettavaksi valinnaksi”


Anne Mannai, Tervajoki: ”Puhdistamo meillä on nyt ollut käytössä 9 vuotta ja olen tyytyväinen”

Anne Mannai Tervajoelta hankki Ecolator 5-panospuhdistamon vuonna 2010. ”Puhdistamo meillä on nyt ollut käytössä 9 vuotta ja olen tyytyväinen” Mannai aloittaa kertoessaan Avaimet käteen-toimituksesta.

”Kaikki sujui hienosti ja Avaimet käteen-toimitus oli erittäin vaivaton tapa hankkia uusi jätevesijärjestelmä näin ostajan näkökulmasta kun kaikki hoidettiin puolestani. Asennuskin sujui mallikkaasti. Ecolator 5 asennettiin vanhan sakokaivon tilalle ja samalla hajuhaitat poistuivat pihapiiristä. Joustava rahoitus myös mahdollisti hankinnan aikaistamisen usealla vuodella.”


Eero & Marja-Terttu Haapamäki, Lempäälä:  ”Olemme enemmän kuin tyytyväisiä”

Kun lapset muuttivat kotoa maailmalle ja tilaa ei tarvittu enää niin paljon, alkoivat Haapamäet muuttaa kesämökkiä ympärivuotiseen asumiseen soveltuvaksi.  Myös uutta ratkaisua jätevesien käsittelyyn täytyi miettiä, koska kunnallistekniikkaa ei ollut tulossa  ja  rantatontti kaikkine haasteineen asetti korkeat vaatimukset valittavalle jätevesijärjestelmälle.  Haapamäet päätyivät Ecolator 5 – panospuhdistamoon, jonka he hankkivat vuonna 2009, kymmenen vuotta sitten.

”Täytyy kyllä sanoa, että jos joku asia on ollut hyvä hankinta ja huoleton niin tämä se on. Vaimon kanssa on naurettu että jos mikään muu ei pelaa niin ainakin Ecolator pelaa” Eero Haapamäki aloittaa.

”Täytyy kyllä sanoa, että nyt jälkeenpäin ajateltuna ollaan vieläkin erittäin tyytyväisiä ratkaisuumme ja olemme niin mielissämme, että valinta osui oikeaan. Osaava myyjä tuli paikalle ja hänen kanssaan sitten kävimme tätä hanketta läpi. Kriittisesti arvioitiin eri vaihtoehtoja ja päädyimme Ecolatoriin. Kaikki meni asennusta myöten juuri niin kuin oli sovittu. Tonttimme on vaativa, mutta Ecolator soveltui siihen hyvin, koska sen erillinen pumppukaivo mahdollisti joustavan asennuksen.”

Ecolator on ollut toiminnassa kymmenen vuotta.  ”Olemme enemmän kuin tyytyväisiä”.


Matti Kolppanen, Kälviä: ”Kaikki toimii hienosti, en voi muuta kuin kehua”

Matti Kolppasella Kälviällä Ecolator 5 panospuhdistamo on ollut toiminnassa vuodesta 2007.

”Kaikki toimii hienosti, en voi muuta kuin kehua. Vuosihuolto luo varmuutta käytölle ja on asiantuntevat kaverit huollossa. Tietysti myös oma vastuu valvonnasta on tärkeää, pitää myös itse muistaa tarkistaa puhdistamon toiminta.

Aloin aikoinaan suunnittelemaan järjestelmän päivitystä kun nämä jäteveden käsittely-asiat tulivat ajankohtaiseksi. Ajattelin että parempi olla ajoissa matkassa asian kanssa. Ecolator sitten valittiin ratkaisuksi ja Avaimet Käteen-toimituksena. Asennus meni hienosti. Minun ei tarvinnut itse huolehtia vanhan kaivon purkamisesta vaan tämä myös tehtiin asennuksen yhteydessä ja muodostunutta monttua hyödynnettiin uuden puhdistamon sijoituksessa. Itse asiassa pihapiiri tulikin komeamman näköiseksi Ecolatorin myötä.”


Risto ja Ritva Mäntylä, Valkeakoski: “Avaimet Käteen-toimitus oli huoleton tapa hankkia Ecolator 5-panospuhdistamo”

Avaimet Käteen-toimitus oli Mäntylän perheelle huoleton tapa hankkia Ecolator 5-panospuhdistamo vuonna 2009.

”Aloimme suunnittelemaan uutta järjestelmää vuonna 2008. Talomme sijaitsee virtaavan ojan rannassa joten tunnemme myös vastuuta lähialueen ympäristöstä koska asuinpaikkamme on mielestämme vähän haavoittuvainen päästöjä ajatellen. Ecolator sitten soveltui hyvin meidän tarpeeseen.

Asiantuntija tuli paikan päälle ja siitä se sitten lähti. Avaimet käteen-toimituksen otimme lopulta vaikka mietimme myös muita vaihtoehtoja. Mutta asentajat osasivat hommansa ja toimitus oli meille hyvin huoleton. Pystyimme myös hyödyntämään kotitalousvähennystä.

Huolto pelaa hienosti, otimme vuosihuoltosopimuksen jonka myötä laitteen vuosittainen ylläpito huolehditaan Avalonin puolelta. Tuntuu turvalliselta kun sama huoltomies käy, joku joka jo ennestään tietää meidän kohteen.”


Tapani Selin, Pori: “Uusi jätevesijärjestelmä on lisännyt ympäristön viihtyisyyttä merkittävästi”

Tapani Selinin Ecolator 5 pienpuhdistamo asennettiin 10 vuotta sitten ja hän on erittäin tyytyväinen valintaansa.  Ratkaisu on lisännyt ympäristön viihtyisyyttä merkittävästi.

”Puhdistustulokset puhuivat puolestaan valintaa tehdessäni. Purkuvesi on erittäin kirkasta eikä hajuhaittoja ole enää lainkaan. Vanha kolmen kaivon jätevesijärjestelmä myös rehevöitti lähiojaa, Ecolatorin myötä tämäkin on vähentynyt tuntuvasti.

Järjestelmän uusimisen alkuvaiheessa olin ensin päätynyt imetyskenttä-ratkaisuun, mutta pohjaveden takia suunnitelma tyrmättiin kaupungin puolelta.  Tutustuin Ecolatoriin asennusesittelyssä ja sovittiin, että myyjä tulee kartoituskäynnille. Niinhän se myyjä sitten tuli, katsottiin kaikki läpi ja tehtiin alustavat suunnitelmat.  Näiden perusteella pystyin turvallisin mielin tekemään päätöksen heti.  Asennus sitten sujuikin hienosti, ei tarvinnut itse huolehtia mistään kun oli asiantuntijat tekemässä. Vuosihuoltokin on kätevä palvelu, kun voi luottaa siihen, että joku joka tietää mitä tekee,  huoltaa puhdistamon kerran vuodessa.”


Auvo Tauru, Vähikkälä: Ecolator on nyt ollut toiminnassa moitteettomasti 11 vuotta ja olen ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun.

Auvo Tauru Vähikkälästä hankki Ecolator 5 panospuhdistamon vuonna 2008 tutkittuaan uutta ratkaisua jätevesien käsittelyyn.

Laite on nyt ollut toiminnassa moitteettomasti 11 vuotta ja olen ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun.  Avaimet käteen-toimitus sopi minulle kun kaikki hoidettiin puolestani; luvat, toimitukset ja asennus, joten ei tarvinnut itse puuttua mihinkään. Myös Avalon-huolto pelaa kuten pitää, huolto on asiantuntevaa ja huoltomies mukava.

Vanha ratkaisu betonikaivoilla ja salaojakaivolla vaati päivitystä. Koska meillä on oma kaivo tässä lähellä jätevesien maaperäkäsittely ei meille soveltunut. Meillä on myös järvi tässä lähellä missä itsekin kalastan,  joten myös ekologiset vaikutukset otettiin huomioon ja totesimme että Ecolator panospuhdistamo oli meille paras ratkaisu.


Esa ja Helena Hauru, Kempele: ”Valitsemalla Ecolatorin saimme toimivan ratkaisun ja pihapiirin viihtyvyys parani merkittävästi”

Esa ja Helena Hauru Kempeleestä hankkivat Ecolator 5 puhdistamon vuonna 2008.  Aiempi ratkaisu umpisäiliöineen ja imeytyskenttä -ratkaisulla oli tullut tiensä päähän ja korvattiin Ecolator panospuhdistamolla.

”Valitsemalla Ecolatorin saimme toimivan ratkaisun. Pihapiirin viihtyvyys parani merkittävästi kun asennuksen myötä saimme avo-ojan umpeen ja hajuhaitatkin hävisi.

Olimme etukäteen tutkineet Ecolatoria ja kävimme messuilla tutustumassa ratkaisuun, samalla sovittiin kartoituskäynnistä. Myyjä tuli paikalle ja laittoi suunnitelmat vireille jotka laitettiin toteutukseenkin heti.  Rahoituksella pystyimme aikaistamaan investointia ja tekemään päätöksen heti.  Käyttö on ollut vaivatonta ja tuttu huoltomies käy aina suorittamassa vuosihuollot. Olemme tyytyväisiä valintaamme.”


Elvi Pasanen, Tyrnävä: ”Erittäin hyvä palvelu ja kaikki tehtiin kuten sovittiin”

Elvi Pasanen Tyrnävältä hankki Ecolator 5 puhdistamon v. 2010. Betoniset vanhat sakokaivot vaihtuivat Ecolatoriin ja niin hävisivät myös pihapiiriä aika ajoin vaivanneet hajuhaitat.

”Erittäin hyvä palvelu ja kaikki tehtiin kuten sovittiin. Päivän homma oli asennus ja tuli siistiä jälkeä. Talonväelle ei aiheutunut mitään harmia. Omistajalle Ecolator on ollut helppo. Kemikaalit on lisätty ja pari kertaa on huoltomies käynyt huollon tekemässä. Avaimet Käteen toimitus oli kätevä; ei tarvinnut lähteä virastoon hyppäämään kun luvatkin hoidettiin ja myyntimies osasi asiansa hyvin. Oli niin helppoa, kun hän tuli paikanpäälle ja hetken aikaa mittanauhan kanssa kuljeskeli ja piirusteli. Sen jälkeen tehtiin oikeat suunnitelmat. Täydellinen paketti on helpoin ottaa.”